Inapoi sus
Regiunea de ski Zilina din Slovacia
esti aici : Ski Slovacia // Zilina

Regiunea de ski Zilina din Slovacia

 

Regiunea Zilina se invecineaza la nord cu Polonia si Republica Ceha la vest. 60% din teritoriul regiunii Zilina este acoperita de paduri. Regiunea este alcatuita din vai inconjurate de lanturi muntoase - Tatra de Vest si Tatra de Jos.

Diversitatea geografica a acestei regiuni, frumusetea naturii sale si bogatia monumentelor sale culturale si istorice face din ea o zona ideala pentru turismul de top. Lanturile muntoase sunt perfecte pentru sport pe tot parcursul anului. Exista posibilitatea de a practica vanatoarea si pescuitul. Barajele de la Oravska Prichrada si Mara Liptovská ofera oportunitati bune pentru sporturile nautice.

Regiunea Zilina este renumita si pentru baile sale termale (Rajecké Teplice, Lucky, TurĨianske Teplice, Korytnica si Lubochna). Pesterile - Demanovska ladova, Jaskyna Slobody, Vazecka Jaskyna - situate in Tatra de Jos sunt celebre in intreaga lume. Aceasta regiune are si patru rezervatii naturale, Parcul National Mala Fatra, 14 monumente culturale nationale si mai mult de 140 de monumente culturale.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Zilina

 
 

Ne gasesti si pe