Inapoi sus
Statiunea ski Certov | picasaweb.google.com
Regiunea de ski Trencin din Slovacia
esti aici : Ski Slovacia // Trencin

Regiunea de ski Trencin din Slovacia

 

Nord-vestul Slovaciei este una dintre cele mai frumoase zone ale Republicii Slovace si se distinge printr-un climat moderat. Zonele muntoase de aici au o clima de la cald moderat pana la moderat rece. De asemenea, aici este locul unde putem gasi cele mai multe urme istorice lasate de catre trupele romane. Regiunea Trencin din Slovacia combina urme ale istoriei antice, natura superba si orase moderne intr-un tot unitar. Regiunea Trencin este cu adevarat bogata in istorie, numeroasele castele indica trecutul sau bogat.

Daca ajungeti in zona protejata a Dealurilor Strážov (Strážovské vrchy) veti da de o lume a padurilor dese, stanci bizare, vai admirabil si bazine naturale. Satul Čičmany este cea mai interesanta atractie pentru turistii datorita caselor  tipice din lemn decorate cu ornamente pictate.

Parcul National din Fatra Mica (Malá Fatra) a fost declarat zona protejata pentru peisajele sale remarcabile si bogatia de specii de animale. Gasiti aici numeroase vai si varfuri stancoase care va vor lasa fara cuvinte. Regiunea Trencin ofera diverse rute de ciclism in special pentru biciclistii profesionisti, cum ar fi Circuitul de pe Muntele Martinské. Circuitul din jurul Bazinului Trenčín (Trenčianska kotlina) este proiectat pentru incepatori si va duce pe drumuri putin frecventate dar pitoresti.

Iubitorilor sporturilor de iarna si de ski pot gasi in regiunea Trencin numeroase statiuni de ski precum Vrátna Free Time Zone, Snowparadise Velka Rača sau Certov. Toate acestea  sunt echipate cu teleferice si teleschiuri si  sigura distractia intregii familii. Partiile de ski de aici sunt de prima clasa. Statiunea de ski in Valea Jasenska (Jasenská dolina) ofera conditii excelente pentru drumetii alpine si ski fond.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiunile de ski din regiunea Trencin

 
 

Ne gasesti si pe