Inapoi sus
Panorama a varfului Tatranska
Regiunea de ski Presov din Slovacia
esti aici : Ski Slovacia // Presov

Regiunea de ski Presov din Slovacia

 

Regiunea Presov este preponderent muntoasa, fiind dominata de Muntii Tatra de Sus a caror varfuri, precum Gerlach Peak, depasesc 2655 de metri. In partea de nord a regiunii Presov se afla Polonia, iar la est este Ucraina. La sud se situeaza Muntii Tatra de Jos si Slovak Paradise National Park.

Zona cea mai cunoscuta din regiunea Presov este High Tatras, care are o infrastructura turistica excelenta pentru a primi vizitatorii care vin sa contemple frumusetile sale si pentru a profita de partiile moderne de ski pe timp de iarna si drumetii in timpul verii. Spiš, Castelul Strazky, manastirea Cerveny Manastire, bisericile de lemn din Hranicne, Potoky si centrul istoric al Bardejov sunt principalele atractii turistice a regiunii Presov.

Acest masiv muntos, numit Tatra de Sus, care se intinde din Polonia contine unele dintre cele mai inalte varfuri din Slovacia (Gerlach Peak la 2655 de metri, Krivan cu 2494 de metri si Lomnica la 2632 de metri). Intre Krivan si Varful Lomnica sunt 25 de alte varfuri cu o altitudine de peste 2500 de metri. Masivul are mai multe vai care se preteaza la sporturi de iarna si drumetii. Stratul de zapada este abundent in timpul sezonului rece si permite schiatul pana in luna aprilie si uneori chiar mai tarziu.

Intr-un cadru natural magnific au fost construite hoteluri superbe, de cele mai exigente standarde, la poalele partiilor si de-a lungul traseelor montane. Panorama este exceptionala, oferind privelisti fabuloase a masivelor si a numeroaselor lacuri de munte. Numeroase vai formeaza o adevarata retea si sunt interconectate prin autobuze sau trenuri. Trenul trece prin zone deosebit de pitoresti.

Vizitatorul poate alege intre mai multe categorii de hoteluri, cabane sau camere in case particulare. Ca un semn al calitatii excelente a partiilor de ski din regiunea Presov, aceasta a fost unul dintre candidatii de a gazdui Jocurile Olimpice de iarna din 2006. Un punct pozitiv consta si in preturile de aici, care sunt destul de rezonabile.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 
 

Ne gasesti si pe