Inapoi sus
Statiunea ski Plejsy | dovolenkaslovensko.eu
Regiunea de ski Kosice din Slovacia
esti aici : Ski Slovacia // Kosice

Regiunea de ski Kosice din Slovacia

 

Regiunea Kosice este caracterizata prin diversitatea peisajelor sale geografice, alternand intre campie si regiunile montane. Eforturile facute pentru a conserva mediul natural intr-o regiune economica dinamica, plus monumente istorice si culturale fac din regiunea Kosice un loc foarte atractiv pentru a fi vizitat.

Slovacia de Est are cel mai mare lant montan din Slovacia - Rudohorie. Acesta este impartit in mai multe unitati, dar cele mai bune si renumite statiuni de ski pot fi gasite in muntii Cierna Hora si Vrchy Volovské. Merita vizitate statiunile de ski din Kojšová Hola, Kavečany sau Jahodná. Pe teritoriul Slovaciei de Est puteti gasi si un numar impresionant de monumente. Va sugeram sa faceti o excursie in orasul Košice, la barajul Ružín sau la manastirea din Jasov.

Kosice, al doilea oras ca si marime din tara, se bucura de o infrastructura turistica foarte buna si de diverse optiuni pentru a ajunge acolo (aeroport, gara, autobuze). In plus,  fata de bogatiile sale culturale, orasul are si o gradina zoologica si o gradina botanica. Frumusetea naturii este reprezentata de Parcul National Slovac, care face parte din patrimoniul UNESCO.

Slovak Paradise National Park este o arie naturala protejata care se intinde pe peste 140 km patrati. Acesta are o varietate infinita de bogatii naturale: o retea de galerii subterane, pesteri si animale, precum si o rezervatie botanica. Printre rezervatiile naturale care compun acest grup sunt Valea Alba (Biela dolina), care este renumita  in special pentru o cascada uriasa, Valea Lost si pesterile sale de gheata (unul dintre elementele cele mai pretioase ale parcului), Dobsinka Ice Cave (120000 m3 de gheata permanenta), Kocurova si Sucha Bela.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Kosice

 
 

Ne gasesti si pe