Inapoi sus
Statiunea de ski Pezinska Baba | panoramio.com
Regiunea de ski Bratislava din Slovacia
esti aici : Ski Slovacia // Bratislava

Regiunea de ski Bratislava din Slovacia

 

Regiunea Bratislava este situata pe marginea de sud-vest a Slovaciei, iar cu suprafata sa de 2052 km ² este cea mai mica regiune a Republicii Slovace, dar, datorita pozitiei sale, are o importanta internationala. Drumurile si rutele de cai ferate importante de comunicare trec pe aici. Datorita dimensiunii sale mici si a prezentei capitalei tarii (Bratislava), densitatea populatiei regiunii este una foarte mare. Cel mai important oras din regiune este Bratislava, capitala Republicii Slovace. Bratislava este un important centru industrial, politic, economic si cultural.
Prezent orasului Bratislava ofera optiuni multiple de activitati culturale, sportive sau de recreere chiar in oras sau in imprejurimile sale.

Bratislava este situata la poalele Carpatilor Mici. Exista cateva statiuni de ski in apropierea orasului, precum: Koliba-Kamzik ​​chiar langa oras si Pezinska Baba, la o distanta de aproximativ 25 de kilometri. Acestea sunt mai degraba statiuni de ski de dimensiuni medii potrivite mai ales pentru incepatori si intermediari. Statiunile de ski din regiunea Bratislava se anima mai ales la sfarsit de saptamana sau in timpul vacantelor scolare. Padurile din zona ofera cateva oportunitati bune de cross-country ski.

Multi locuitori ai Bratislavei, prefera prin urmare sa schieze in Austria vecina. Cea mai apropiata statiune de ski alpin, Semmering, se afla la o distanta de aproximativ 1.5 ore cu masina. La aceasi distanta de 1.5 ore se afla si alte statiuni de ski din Slovacia, mult mai populare si cu niste conditii excelente pentru schiat.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 
 

Ne gasesti si pe