Inapoi sus
Statiunea ski Park Snow Donovaly | parksnow.sk
Regiunea de ski Banska Bystrica din Slovacia
esti aici : Ski Slovacia // Banska Bystrica

Regiunea de ski Banska Bystrica din Slovacia

 

Regiunea Banska Bystrica este cea mai intinsa regiune din Slovacia si include mai multe zone muntoase propice pentru practicarea sporturilor de iarna. Aici gasiti numeroase statiuni de ski pentru ski alpin si ski fond (Osrblie a gazduit in 1997 Campionatul Mondial de biatlon). Raioanele de sud sunt foarte populare in sezonul de vara. Regiunea Banska Bystrica este, de asemenea, celebra si pentru  baile sale termale, unde vizitatorii pot profita de efectele benefice ale speleoterapiei (Bystra).

Regiunea Banska Bystrica are toate atractiile pe care trebuie sa le aibe o zona turistica: natura conservata, monumente istorice si culturale rare si arhitectura remarcabila. In orasul Banska Bystrica turistul se poate bucura de numeroase facilitati de sport, in special in Complexul Sportiv na Stiavnickach, langa care este un hotel si un campgroound.

In zonele din jurul Banska Bystrica sunt numeroase site-uri naturale protejate, inclusiv Parcul National Tatra de Jos (811 km patrati), acesta fiind si cel mai mare Parc National din Slovacia. Cel mai inalt varf din muntii Tatra de Jos este  Muntele Chopok cu o altitudine de 2024 de metri. Pe panta de nord al acestuai se gaseste valea Demanovska Dolina, prin care curg doua rauri mici. Pe langa padurile de pini, cea mai mare atractie a zonei este grupul mare de pesteri. Cea mai mare pestera, Pestera Libertatii, a carei intrare se afla la o altitudine de 870 de metri, ascunde frumuseti extraordinare si misterioase. Gasiti si numeroase rezervatii naturale precum: Polana, Hroncokovy Grun, Batovsky Balvan sau Ponicka Dubrava.

Regiunea Banska Bystrica este si o destinatie turistica foarte populara in timpul iernii. O retea de statiuni de ski permite vizitatorilor sa practice schiul intr-un cadru deosebit de frumos.

Gasiti aici un numar mare de hoteluri si partii perfect echipate. La 28 de kilometri la nord-est de Banska Bystrica este Valea Donovaly, una dintre cele mai mari statiuni de ski din Slovacia. Partiile din apropiere de orasul Zvolen atrag un numar mare de schiori. Infrastructura excelenta si serviciile de calitate atrag mii de vizitatori care pot experimenta bucuria de a practica schiul alpin si schiul fond in cele mai bune conditii de confort si securitate. Alte zone precum Kraliky (scoala de schi), Podkonice (sarituri cu schiurile), Plese (cross-country skiing) si Krizna Turecka asteapta iubitorii de schi. Desigur, in timpul sezonului de vara, vizitatorii se pot bucura de izvoarele termale. Statiunea de vara Sliac este foarte renumita.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Statiuni de ski din regiunea Banska Bystrica

 
 

Ne gasesti si pe